Makaronilaatikko (Kevennys)

400 g broilerijauheliha
 300 g täysjyvä makaroni
3 kpl kananmuna
5 dl maito
1 kpl sipuli
suolaa ja mustapippuria maustamiseen

Keitä ja siivilöi makaronit.

Kuori ja pilko sipuli.

Paista jauheliha ja sipuli.

Yhdistä paistettu jauheliha ja keitetyt makaronit.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita maito ja munat hyvin ja lisää joukkoon, sekoita.

Lisää koko massa voideltuun uunivuokaan.

Paista uuninkeskitasolla 180 c noin 50 minuuttia.

Anna laatikon levähtää noin 10 minuuttia pöydällä ennen tarjoilua.

Tarjoile puolukkahillon kanssa.

Puolukkahillo.

0 ,2 kg puolukoita
1 dl hillosokeria

Lisää puolukat ja sokeri kattilaan ja kiehauta.

Anna jäähtyä hetki pöydällä ja siirrä sitten jääkaappiin, jossa hillo hyytyy noin vuorokaudessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 427 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, broilerin, paistettu 293g813kcal77.8g0.1g56.3g0g
Täysjyvä makaroni, keitetty Kypsennetty, annos 100g219g237kcal7.9g46.1g2g2.9g
Kananmuna 50g(kpl)110g138kcal12.1g0.3g9.9g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen366g121kcal12.1g17.9g0g0g
Sipuli 40g12kcal0.5g1.9g0.1g0.7g
Suola, annos 3g2.2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.7g1.7kcal0.1g0.3g0g0g
Puolukka 146g57kcal0.6g9.9g0.7g3.8g
Hillosokeri (Dansukker), annos 1000g73g285kcal0g71.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g3331kcal222.2g296.4g138g14.8g
Valittu annoskoko1250g1665kcal111.1g148.2g69g7.4g
Annoskoko puolitettuna625g833kcal55.6g74.1g34.5g3.7g
Arvot/100g100g133kcal8.9g11.9g5.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296385