Mummon kardemummakakku

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Voitele ja korppujahota irtopohjavuoka tai valurautainen pannu halkaisijaltaan 24 cm.
Sekoitajauhot, sokeri ja kardemumma keskenään.

Lisää rasva ja nypi jauhojen kanssa ryynimäiseksi seokseksi.

Lisää maito ja sekoita tasaiseksi paksuhkoksi taikinaksi.

Levitä taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle raesokeri ja 1 tl kardemummaa.

Voit käyttää pinnalla myös erilaisia strösseleitä
Paista uunin alaosassa n.35 minuuttia.

Kokeile tikulla kypsyys kakun keskeltä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 547g1875kcal55.7g382.6g6.6g19.1g
Sokeri 238g967kcal0g238g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 140g980kcal0.9g0g110.4g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g21g65kcal2.3g12.6g1.5g5.9g
Sokeri 17g68kcal0g16.8g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g7g22kcal0.8g4.2g0.5g2g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen280g93kcal9.2g13.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g8141kcal137.8g1335.8g238g54g
Valittu annoskoko1250g4070kcal68.9g667.9g119g27g
Annoskoko puolitettuna625g2035kcal34.5g334g59.5g13.5g
Arvot/100g100g326kcal5.5g53.4g9.5g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296780