Mustikkakukko eli Rättänä

1. Voitele matala piirasvuoka.

2.Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri hyvin keskenään.

(Voit vaahdottaakin)
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.

4. Taputtele n. 3/4 osaa taikinasta vuoan pohjalle.

5. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan taikinan päälle.

6. Taputtele loppu taikina jauhotetulla pöydällä joko yhtenäiseksi levyksi tai pienemmiksi pyörylöiksi.

7. Aseta levyt taikinan päälle.

8. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. puoli tuntia.

9. Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80% keskiarvo227g1609kcal0.7g0.5g181.3g0g
Sokeri 154g626kcal0g153.9g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g453g1382kcal44g277.8g9.1g65.7g
Leivinjauhe 4.5g8kcal0.2g1.7g0g0g
Mustikka metsä- 326g144kcal1.6g20.9g2g10.8g
Sokeri76g309kcal0g76.1g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 9g30kcal0g7.4g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g8216kcal93g1076.6g384.8g153.2g
Valittu annoskoko1250g4108kcal46.5g538.3g192.4g76.6g
Annoskoko puolitettuna625g2054kcal23.3g269.2g96.2g38.3g
Arvot/100g100g329kcal3.7g43.1g15.4g6.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296906