Tomaattipastakastike

Oliiviöljyä pannulle noin 2 rkl ja vettä saman verran päälle.

Kaadetaan pilkotut sipulit perään ja annetaan hetken kiehua.

Lisätään tölkki tomaattimurskaa, valkosipuli (4-5 keskikokoista kynttä), pippuri ja basilika.

Annetaan kiehua noin puoli tuntia kunnes kastike on kohtalaisen paksua (vedestä arviolta puolet haihtunut.) Annostellaan sopivasti suolaa.

Tarjoillaan vaikka pastan ja juustoraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Apotiti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)233g63kcal3g11.2g0.5g4g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)621g155kcal6.2g34.2g0g8.7g
Vesi311g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 23g25kcal1.8g3.8g0.1g0.5g
Oliiviöljy 42g371kcal0g0g41.9g0g
Mustapippuri 1.6g4.3kcal0.2g0.6g0.1g0.4g
Basilika, kuivattu 3.1g7.9kcal0.4g0.6g0.1g1.3g
Suola, annos 3g16g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1253kcal23.2g100.8g85.4g29.8g
Valittu annoskoko1250g626kcal11.6g50.4g42.7g14.9g
Annoskoko puolitettuna625g313kcal5.8g25.2g21.4g7.5g
Arvot/100g100g50kcal0.9g4g3.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=298471