Kukkakaali-purjokeitto

Hienonna halkaistu ja huuhdottu purjo.

Paloittele kukkakaalit kukinnoiksi ja hienonna varret.

Freesaa hienonnettu purjo tilkassa öljyä.

Lisää kukkakaalit kattilaan.

Kaada joukkoon vesi ja lisää kasvisliemikuutiot.

Keitä noin 15 minuuttia.

Soseuta kypsät vihannekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.

Kuumenna soseutettu keitto uudelleen kiehuvaksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto.

Mausta rakuunalla ja timjamilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Tikruliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 408g98kcal7.4g9g1.2g9.4g
Purjosipuli 87g20kcal1.6g2.1g0.2g1.8g
Oliiviöljy kylmäpuristettu (lidl) (Luccese), annos 40g5.1g42kcal0g0g4.7g0g
Vesi, vesijohtovesi 637g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 11g34kcal1.1g1.5g2.6g0.2g
Viola tuorejuusto yrtti (Valio), annos 200g102g173kcal7.9g5.3g13.3g2.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g735kcal36g35.8g44g28.6g
Valittu annoskoko1250g367kcal18g17.9g22g14.3g
Annoskoko puolitettuna625g184kcal9g9g11g7.2g
Arvot/100g100g29kcal1.4g1.4g1.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=301939