Eevan kukkisgratiini

Keitä kukkakaalit suolalla maustetussa vedessä - jätä melko napakoiksi! Voitele uunivuoka öljyllä, kaada kaalit siihen.

Sulata oivariini kattilassa, lisää sihhen jauhot kun rasva kuplii, sekoita ja kaada joukkoon (lämmitetty) maito koko ajan pohjaa myöten sekoittaen.

Mausta valkokastike ripauksella suolaa ja muskottipähkinäjauhetta tai mustapippuria.

Kaada kastike kaalin päälle, ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta ja paista gratiini noin. 200 asteessa noin 15-20 minuuttia kunnes pinta on kauniin vaalea ruskea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 850g203kcal15.3g18.5g2.6g19.4g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 255g161kcal7.7g12.2g8.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 26g88kcal2.6g17.9g0.3g0.9g
Oivariini, 80 normaalisuolainen26g184kcal0.3g0.3g20.4g0g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste85g306kcal24.7g1.4g23.8g0g
Rypsiöljy 8.5g75kcal0g0g8.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g2033kcal101.2g100.6g129g40.6g
Valittu annoskoko1250g1017kcal50.6g50.3g64.5g20.3g
Annoskoko puolitettuna625g508kcal25.3g25.2g32.3g10.2g
Arvot/100g100g81kcal4g4g5.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=304130