Lakkapannacotta

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min.

Soseuta marjat.

Painele sose tarkkaan siivilän läpi, näin saat tasaisen sileän soseen.

Poista siemenet.

Kuumenna kerma ja sokeri kattilassa.

Anna kiehua välillä sekoitellen 5 - 10 min. Lisää marjasose ja liotetut liivatelehdet.

Kuumenna sekoittaen kiehuvaksi, älä keitä.

Nosta kattila levyltä.

Anna jäähtyä hetki.

Lisää rahka, sekoita tasaiseksi.

Kaada seos pieniin annoslaseihin.

Peitä kelmulla.

Anna hyytyä 3 - 4 tuntia kylmässä

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Mahanhi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuohukerma,valio,2dl587g1994kcal11.7g17.6g205.3g0g
Sokeri 62g253kcal0g62.3g0g0g
Valio maustettu rahka, vanilja293g469kcal21.4g46.9g20.5g0g
Lakka293g123kcal4.1g22.9g1.5g10.9g
Liivate 15g51kcal12.6g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g5781kcal99.6g299.4g454.6g21.8g
Valittu annoskoko1250g2891kcal49.8g149.7g227.3g10.9g
Annoskoko puolitettuna625g1445kcal24.9g74.9g113.7g5.5g
Arvot/100g100g231kcal4g12g18.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=309843