Punajuuri-vuohenjuustokeitto

1.Kuori ja hienonna sipuli, kuullota se ison kattilan pohjalla öljytilkassa.

Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio ja kiehauta.

2.Kuori ja lohko punajuuret pieniksi ja lisää ne kattilaan.

Keitä, kunnes punajuuret tuntuvat pehmeiltä.

Soseuta keitto monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.

3.Lisää joukkoon vuohenjuusto ja anna sulaa.

Lisää joukkoon myös kerma.

(Jos keitto tuntuu liian tanakalta, lisää vettä tai kermaa.)

4.Kuumenna keitto, mausta mustapippurilla.

Leikkaa basilikalehdet suikaleiksi ja sirottele keiton pinnalle.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 226 grammaa

Khaleesi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 485g186kcal4.8g33.4g1g12.1g
Vesi346g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio (Herbamare), annos 11g7.6g24kcal0.4g1.4g1.9g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g69g19kcal0.9g3.3g0.1g1.2g
Rypsiöljy rainbow3.5g31kcal0g0g3.5g0g
Vuohen-valkohomejuusto (Rainbow), annos 50g125g374kcal26.2g1.2g26.2g0g
Maustamaton jogurtti (vähälaktoosinen) (Rainbow), annos 100g138g80kcal5.5g6.6g3.5g0g
Aurajuusto (Valio), annos 17g35g118kcal6.9g0g10g0g
Arla apetina tuorejuusto valkosipuli ja yrtit (Arla), annos 20g42g83kcal3.5g1.2g7.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1830kcal96.4g94.2g106.6g26.6g
Valittu annoskoko1250g915kcal48.2g47.1g53.3g13.3g
Annoskoko puolitettuna625g458kcal24.1g23.6g26.7g6.7g
Arvot/100g100g73kcal3.9g3.8g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=310589