Jauhelihapullat/-pihvit Maidoton, Munaton

Lihapullat/-pihvit

1½ dl (100g) korppujauhoja
1 dl (100g) Ruoka kasvirasvasekoite 15% (Keiju/Nordic)
2 dl vettä
2 tl oreganoa, kuivattu
2 tl timjamia, kuivattu
1½ tl hien.

ruususuolaa
1 (75g) hienonnettua sipulia
3-4 (20g) valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 rkl Kylmäpuristettua Luomu rypsiöljyä
3-5 rouhaisua pippurisekoitusta myllystä
1 tl maustepippurirouhetta/ -jauhetta

1) Mittaa korppujauhot ja nesteet astiaan turpoamaan n. 5 minuutiksi
2) sekoita joukkoon mausteet
3) Kuullota sipulisilput rypsiöljyssä; jäähdytä hieman
4) Sekoita jauheliha muiden aineiden kanssa tasaiseksi massaksi
5) Anna seoksen vetäytyä jääkaapissa n. tunnin
6) Sekoita ja maista suolaisuus.

(ellet voi maistaa raakaa lihapullataikinaa, paista seoksesta pieni koelihapulla)

Laita uunipellin päälle leivin- tai paistopaperi.

Pyörittele seoksesta 25-30 lihapullaa tai litistä ne pihveiksi paperoidulle uunipellille.

Paista pullat/pihvit uunissa 180 asteessa n. 20 minuuttia.

Voit nauttia ne heti perunan tai uunijuuresten kanssa, mutta voit myös pakastaa jäähtyneet pullat.

Reseptistä tulee n. 27 annosta ja yksi annos painaa n. 45 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 720g1638kcal136.8g0g122.4g0g
Korppujauho (Myllyn Paras)103g381kcal14.3g74.6g2.6g4.2g
Keiju ruoka kasvirasvasekoite 15 % (Keiju), annos 200g103g165kcal0.8g6.2g15.4g0g
Vesi206g0kcal0g0g0g0g
Oregano, kuivattu 1g3.1kcal0.1g0.2g0.1g0.4g
Timjami 1g2.9kcal0.1g0.3g0.1g0.4g
Sipuli (kuorittu)77g21kcal1g3.7g0.2g1.3g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 14g123kcal0g0g13.9g0g
Maustepippuri, annos 1g5.1g0.2kcal0g0g0.1g0g
Valkosipuli 21g22kcal1.6g3.4g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g4710kcal309.4g176.8g309.8g13.4g
Valittu annoskoko1250g2355kcal154.7g88.4g154.9g6.7g
Annoskoko puolitettuna625g1178kcal77.4g44.2g77.5g3.4g
Arvot/100g100g188kcal12.4g7.1g12.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=313549