Jauhelihakeitto, Gluteiiniton

1 Sipuli (120g)
5 Valkosipulin kynttä (22g)
1 rkl Kylmäpuristettua Luomu rypsiöljyä
400 g Pihvinaudan paistijauhelihaa
1,5 l vettä
150 g lanttua
130 g palsternakkaa
3 (150g) porkkanaa
4 (280g) perunaa
15 maustepippuria
1½ tl hienonnettua ruususuolaa
2 tl yrttimaustetta

Sipuli ja valkosipuli hakataan pieneksi silpuksi ja se kuullotetaan rypsiöljyssä.

Kun sipulit ovat hiukan pehmenneet, pannulle lisätään jauheliha, joka ruskistetaan kevyesti.

Kattilaan laitetaan 1,5 l vettä kiehumaan.

Lanttu, palsternakka, porkkanat ja perunat kuoritaan ja paloitellaan piehköiksi kuutioiksi ja lisätään kattilaan.

Annetaan porista hiljalleen n 15 minuuttia.

Purjo (n.15 cm) huuhdellaan ja leikataan pieniksi suikaleiksi.

Lisätään paistettujen sipuleitten ja jauhelihan kanssa kattilaan.

Lisätään pippurit.

Annetaan porista vielä n 10 min.
Keitto maustataan ruususuolalla, ja yrttimausteella.

Tarkistetaan maku ja nautitaan keitto hapanleivän ja herkullisen juuston kera.

Keitto on gluteiiniton.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pihvinaudan paistijauheliha (Tamminen), annos 400g173g294kcal34.6g0g12.1g0g
Sipuli (kuorittu)52g14kcal0.7g2.5g0.1g0.9g
Valkosipuli 10g10kcal0.8g1.6g0.1g0.2g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g6.5g58kcal0g0g6.5g0g
Vesi649g0kcal0g0g0g0g
Lanttu 65g19kcal0.6g3g0.2g1.2g
Palsternakka 56g36kcal0.3g6.6g0.2g2.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g65g18kcal0.4g3.9g0.1g1.6g
Peruna, vanha, kuorittu 121g92kcal2.3g18.8g0.2g1.2g
Purjosipuli43g8.2kcal0.8g1g0.1g0.9g
Maustepippuri, annos 1g6.5g0.2kcal0g0g0.1g0g
Suola, annos 3g3.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1100kcal81g74.8g39.4g17g
Valittu annoskoko1250g550kcal40.5g37.4g19.7g8.5g
Annoskoko puolitettuna625g275kcal20.3g18.7g9.9g4.3g
Arvot/100g100g44kcal3.2g3g1.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=314066