Kaurasämpylät

Ainekset
1/2 l maitoa
50 g hiivaa
5 dl kaurahiutaleita
1/2 rkl suolaa
1/2 dl juoksevaa hunajaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita

Valmistusohjeet
1Luota hiiva, suola ja hunaja kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää hiutaleet ja jauhot pikkuhiljaa taikinaa koko ajan vaivaten.

Vaivaa taikinaksi.

Lisää lopuksi sula voi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min. Leivo taikinasta sämpylöitä.

Nosta ne pellille.

Anna sämpylöiden kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 min ennen paistoa.

Paista 225-asteessa n. 10-12 min. Kaurasämpylät ovat parhaimmillaan uunituoreina.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Rasvaton 300ml (Arla Ingman)338g112kcal11.1g16.6g0g0g
Tuore hiiva34g23kcal5.2g0.1g0.2g4.4g
Myllyn paras pikakaurahiutaleet (Myllyn paras oy), annos 40g338g1182kcal47.3g189.2g25.3g33.8g
Juokseva hunaja 250g34g108kcal0.3g26.4g0g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g473g1655kcal56.8g335.8g9.9g14.2g
Voi 34g245kcal0.4g0.1g27.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g6651kcal242.2g1136.4g125.8g104.8g
Valittu annoskoko1250g3326kcal121.1g568.2g62.9g52.4g
Annoskoko puolitettuna625g1663kcal60.6g284.1g31.5g26.2g
Arvot/100g100g266kcal9.7g45.5g5g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316440