Blinit

Ainesosat
10-20 g tuorehiivaa
3 dl vaaleaa olutta
3 dl kivennäisvettä
3 dl tattarijauhoja
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
4 kpl munaa keltuaiset ja valkuaiset erikseen

Valmistusohje
Sekoita tattarijauhot kulhossa pilsneriin ja kivennäisveteen.

Murenna hiiva joukkoon ja sekoita hyvin.

Lisää suola sekä munankeltuaiset yksitellen.

Ripota vehnäjauhot taikinaan ja anna taikinan seistä 15 minuuttia.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita kevyesti nostellen taikinaan.

Paista blinit kuumalla blinipannulla runsaassa rasvassa, esimerkiksi kirkastetussa voissa tai öljyssä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuore hiiva17g12kcal2.7g0.1g0.1g2.2g
Koff, kolmonen260g104kcal0g5.7g0g0g
Kevyesti hiilihapotettu kivennäisvesi (Rainbow), annos 250g260g0kcal0g0g0g0g
Tattarijauhot, annos 100g260g922kcal18.2g197.9g5.2g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g260g912kcal31.2g184.9g5.5g7.8g
Kananmuna kuoreton 191g272kcal23.9g0.6g19.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g4444kcal152g778.4g60.8g20g
Valittu annoskoko1250g2222kcal76g389.2g30.4g10g
Annoskoko puolitettuna625g1111kcal38g194.6g15.2g5g
Arvot/100g100g178kcal6.1g31.1g2.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316441