Rahkasämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä neste 37 asteiseksi.

Murskaa hiiva kulhoon ja kaada taikinanestettä hiukan hiivan päälle.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää joukkoon suola, rahka ja loput taikinanesteestä.

Sekoita hyvin ja lisää jauhot.

Vaivaa niin että taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota n.20min.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä ja muotoile sämpylöiksi.

Kohota pellillä liinan alla n. 20min.

Kypsennä uunin keskitasolla 250 astetta, n. 8min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 32g228kcal0.2g0.1g25.6g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen385g127kcal12.7g18.8g0g0g
Hiiva 32g24kcal4.2g0.4g0.1g2.2g
Suola, annos 3g6.4g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki128g72kcal10.9g6.4g0.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 667g2288kcal67.9g466.7g8g23.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g5476kcal191.8g984.8g68g51g
Valittu annoskoko1250g2738kcal95.9g492.4g34g25.5g
Annoskoko puolitettuna625g1369kcal48g246.2g17g12.8g
Arvot/100g100g219kcal7.7g39.4g2.7g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316567