Juustosämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä seos 37 asteiseksi.

Laita kulhoon hiiva ja lisää neste.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää seokseen juusto raastettuna ja jauhot.

Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi, joka irtoaa kulhon reunoista.

Kohota liinan alla n. tunti.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä vielä n. 30 min. Kypsennä uuni9n keskitasolla 225 asteessa, n. 10min.

Voitele haalealla vedellä heti paistamisen jälkeen.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 40g286kcal0.3g0.2g32.3g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen403g133kcal13.3g19.8g0g0g
Hiiva 40g30kcal5.3g0.4g0.2g2.8g
Juusto, Edam 24%, 8g siivu (Valio)242g798kcal65.3g0g58.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 524g1799kcal53.4g366.9g6.3g18.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g6093kcal275.2g774.6g193.8g42.2g
Valittu annoskoko1250g3047kcal137.6g387.3g96.9g21.1g
Annoskoko puolitettuna625g1523kcal68.8g193.7g48.5g10.6g
Arvot/100g100g244kcal11g31g7.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316570