Tyrni-jogurttikakku

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Murenna kaurakeksit karkeaksi.

Lisää sulatettu rasva.

Painele kaurakeksimassa irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää jogurtti, tyrnimehu ja sokeri.

Puserra vesi pois liivatelehdistä.

Kuumenna ruokalusikallinen vettä kattilassa ja sulata liivatelehdet.

Jäähdytä seosta hetki (2 min.).

Lisää hieman jäähtynyt liivateseos varovasti kerma-jogurttiseokseen.

Kaada seos varovasti keksipohjan pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Kun kakku on alkanut hyytyä, noin 3 tuntia, valmista kiille.

Kuumenna tyrnimehu-vesiseosta kattilassa.

Lisää kiehuvaan nesteeseen hyytelösokeri.

Anna jäähtyä muutama minuutti ja kaada kiille varovasti kakun pinnalle.

Anna hyytyä yön yli.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suklaapisarakeksi, 500g (Jyväshyvä), annos 5g164g769kcal10.3g111.3g31.1g3.6g
Voi 55g396kcal0.6g0.2g44.3g0g
Kuohukerma,valio,2dl218g742kcal4.4g6.5g76.4g0g
Luonnonjogurtti a+, hyla (Valio), annos 100g218g131kcal8.7g10.9g5.5g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g109g95kcal1.2g46.5g6.7g0g
Sokeri 136g553kcal0g136.2g0g0g
Liivatelehti, gelatiini22g76kcal18.7g0g0g0g
Vesi16g0kcal0g0g0g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g110g96kcal1.2g46.9g6.7g0g
Vesi109g0kcal0g0g0g0g
Hyytelösokeri Dan Sukker93g362kcal0g89.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g6438kcal90.2g896.8g341.4g7.2g
Valittu annoskoko1250g3219kcal45.1g448.4g170.7g3.6g
Annoskoko puolitettuna625g1610kcal22.6g224.2g85.4g1.8g
Arvot/100g100g258kcal3.6g35.9g13.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=317734