Vadelmavinaigrette

1 kpl salottisipuli
1 dl ruokaöljyä
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1 dl balsamiviinietikkaa (valkoista)
3 rkl hunajaa
1 1/2 dl vadelmia
Kuori ja hienonna sipuli.

Kuullota sipulia hetki kattilassa öljytilkassa, rouhi päälle suolaa ja pippuria.

Kaada kulhoon loput öljystä, balsamico, hunaja, vadelmat ja kuullotetut sipulit.

Soseuta tasaiseksi kastikkeeksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimella.

Pullota vadelmavinaigrette kauniiseen purkkiin.

Kastike säilyy kylmässä noin kuukauden.

•Pakasta kesän vadelmat ja valmista kastike joulun tienoilla.

Anna lahjaksi kauniissa lasipullossa käyttövinkkien kera.

•Kauniin punainen vadelmavinaigrette maistuu pariloidun broilerin kanssa.

Sopii mainiosti myös marinointiin.

Tarjoa joulupöydässä esimerkiksi kalkkunan kanssa.

Pullota vadelmavinaigrette pieniin pulloihin, koska pienikin annos tätä herkkua riittää antamaan vadelmanvivahdetta ruokiisi.

Voit valmistaa vinaigreten myös tyrnistä, lakasta tai puolukasta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Tarzaani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)149g40kcal1.9g7.1g0.3g2.5g
Oliiviöljy 60g526kcal0g0g59.5g0g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g213g240kcal1.5g48.9g0.1g0g
Viinietikka 213g44kcal0g1.1g0g0g
Pakastevadelma (Pirkka), annos 50g361g123kcal3.6g14.8g3.6g0g
Hunaja 255g843kcal1.3g206.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g3633kcal16.6g556g127g5g
Valittu annoskoko1250g1816kcal8.3g278g63.5g2.5g
Annoskoko puolitettuna625g908kcal4.2g139g31.8g1.3g
Arvot/100g100g145kcal0.7g22.2g5.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=319183