Jauhelihapizza täysjyvävehnäjauhosta (pellillinen)

Pellillinen terveellistä pizzaa!

Jos omistat viljamyllyn, jauha jyvät jauhoiksi viljamyllyllä juuri ennen valmistusta, niin taikinaan ei tule kitkerää makua niin kuin täysjyvästä härskiintyessään saattaa tulla.

Sekoita 2 tl kuivahiiva 5 dl jauhoihin.

Lisää 4 rkl oliiviöljyä.

Lisää 38 asteista vettä 2 dl.
Lisää 1 tl suolaa.

Vaivaa nyrkillä 5 min.
Jätä nousemaan 20 min.
Valmista ketsupista, oreganosta, valkosipulista ja 2 rkl oliviiöljystä kastike.

Kuullota sipulit, ja paista jauheliha.

Mausta 1 tl suolalla, valkosipulilla ja haluamillasi mausteilla.

Raasta juusto, viipaloi tomaatit.

Kaulitse pellin kokoinen levy taikinasta.

Aseta taikina nousemaan pellille 20 minuutiksi.

Levitä kastike taikinan päälle, sitten tomaatti, sitten jauheliha ja lopuksi juustoraaste.

Paista 220 asteisessa uunissa 20-25 min niin että pohjasta tulee rapea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 663 grammaa

Ukkopekka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g236g730kcal40g127.2g6.8g30.6g
Emmental, punaleima 17%165g478kcal56.1g0g28g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha330g548kcal62.7g0g33g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g42g382kcal0g0g42.4g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g283g57kcal1.7g10.7g0.8g4g
Sipuli (kuorittu)26g7kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Vesi, vesijohtovesi 94g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g4.7g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g4.7g0kcal0g0g0g0g
Ketsuppi, Pirkka57g61kcal0.6g14.1g0g0.7g
Oregano, kuivattu 0.9g2.9kcal0.1g0.2g0.1g0.4g
Valkosipuli 7.5g8.2kcal0.6g1.2g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g4547kcal324.2g309.2g222.4g72.6g
Valittu annoskoko1250g2274kcal162.1g154.6g111.2g36.3g
Annoskoko puolitettuna625g1137kcal81.1g77.3g55.6g18.2g
Arvot/100g100g182kcal13g12.4g8.9g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=321157