Mustikka-rahkapiirakka

Piirakkapohja: levitä kauramurotaikina.

Vähäsokerinen täyte: Sekoita marjat ja maissitärkkelys (1 rl) ja levitä taikinapohjalle.

Vatkaa kermavaahto vaahdoksi, myös kanamunat.

Sekoita nyt kaikki aineet keskenään (lisää maissitärkkelystä, sitruuna- tai apelsiinikuorta) ja kaata massa marjojen päälle. 180-200 astetta, noin 35 min.

'kohupiim' on maitorahka 0,1 %
'hapukoor' on smetana 10%

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 157 grammaa

Kuukiir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kauramurotaikina myllynp265g1179kcal20.7g116.5g70.7g10.9g
Kohupiim (Tere)265g209kcal42.4g9.3g0.3g0g
Hapukoor (Tere)20g24kcal0.6g0.9g2g0g
Kanamuna, kuorittu (Kultamuna,hyvänolon omega), annos 60g79g110kcal9.9g0.2g7.8g0g
Maissitärkkelys 12g42kcal0g10.2g0.1g0g
Sokeri 13g54kcal0g13.2g0g0g
Kermavaahto, valio66g199kcal1.7g4g19.2g0g
Mustikka, Pakkasmarja497g165kcal2.5g31.8g3g16.4g
Leivinjauhe 3.3g5.8kcal0.2g1.3g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton30g6.3kcal0.1g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g3988kcal156.2g375.8g206.2g54.6g
Valittu annoskoko1250g1994kcal78.1g187.9g103.1g27.3g
Annoskoko puolitettuna625g997kcal39.1g94g51.6g13.7g
Arvot/100g100g160kcal6.2g15g8.2g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=322709