Punaposken kaalikeitto

1 kg valkokaalia
300 g porkkanaa
1,2 litraa vettä
2 kasvis-tai lihaliemikuutio
1 paprika punainen
1 paprika keltainen
2 punainen chilipaprika
1 kynsi valkosipulia
1 sipuli
1 prk paseerattua tomaattia ( Mutti )
1 prk tomaattipyre (Mutti )
3 rkl sweet chili kastiketta
2 tl kuivattua rakuunaa
1 puntti persiljaa
( lisää suolaa maun mukaan )

Suikaloi kaali, porkkana, sipuli, valkosipuli, paprika, chilipaprikat ( poista siemenet ) pieneksi suikaleeksi.

Lisää vesi ja lihaliemikuutiot.

Lisää tomaattipyree, tomaattisose, sweet chili kastike ja kuivattu rakuuna.

Keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä n. 30 min. Lisää lopuksi persiljasilppu.

Maun mukaan voit lisätä suolaa.

Jos keitto tuntuu makuusi liian tuliselta ja dieettisi sallii, voit pehmentää keiton makua laittamalla annokseesi teelusikallisen smetanaa.

Koristeeksi tuoretta basilikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 446 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkokaali keräkaali 351g97kcal4.2g14.2g0.7g7.4g
Sipuli (kuorittu)18g4.7kcal0.2g0.8g0g0.3g
Tomaatti, paseerattu Kypsennetty (Mutti)130g42kcal2.2g6g0.1g0g
Tomaattipyree (Mutti), annos 40g49g47kcal2.1g8.3g0.1g2.4g
Chili paprika punainen14g5.6kcal0.3g1.3g0g0g
Persilja3.5g0.4kcal0g0g0g0.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.4g1.5kcal0.1g0.2g0g0g
Paprika, punainen70g18kcal0.6g3.2g0.3g1.4g
Kasvisliemikuutio, Knorr7g20kcal0.6g0.7g1.7g0.1g
Porkkana 105g34kcal0.7g5.9g0.2g2.7g
Thai sweet chili sauce (Pirkka)11g20kcal0.1g4.7g0.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 421g0kcal0g0g0g0g
Paprika keltainen 70g21kcal0.7g3.6g0.1g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g623kcal23.6g97.8g6.6g32g
Valittu annoskoko1250g311kcal11.8g48.9g3.3g16g
Annoskoko puolitettuna625g156kcal5.9g24.5g1.7g8g
Arvot/100g100g25kcal0.9g3.9g0.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=325990