Ruissämpylät

Sekoita hiiva kylmään veteen yhdessä suolan, siirapin, siementen ja jauhojen kanssa.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota yön yli. Tee taikinasta kaksi pötköä, joista pätkin noin 20 sämpylää leivinpaperille.

Uunipelti lämpenee 275C uunissa.

Kun lämpötila on saavutettu, liuta leivinpaperi sämpylöineen kuumalle pellille.

Laske uunin lämpötila 250C ja paista sämpylöitä 15-20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 516g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 34g104kcal0g25.5g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g1.7g6.2kcal0.8g0.7g0.1g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 378g1150kcal33.1g209.5g7.2g52.6g
Vehnäjauho puolikarkea 223g767kcal22.8g156.4g2.7g7.8g
Auringonkukansiemen 86g510kcal19.8g10.8g42.5g5.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g5073kcal153g805.8g105g131.2g
Valittu annoskoko1250g2537kcal76.5g402.9g52.5g65.6g
Annoskoko puolitettuna625g1268kcal38.3g201.5g26.3g32.8g
Arvot/100g100g203kcal6.1g32.2g4.2g5.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=326525