Bataatti-lanttu-broilerikeitto

Laita kattilan pohjalle öljyä ja chili-, cayenne- tai muuta maustetta ja kuumenna seos ja lisää siihen sipulirenkaat tai -hakkelus, kuullota.

Lisää sitten vettä litra (vaikka suoraan vedenkeittimestä) ja lisää kuutioidut juurekset kiehuvaan veteen.

Ja kun ne kiehuvat, niin voit lisätä siivuttamasi broilerinpalat (vähän isompia kuin valmiit).

Jos haluat ne kauniin rusehtavina, niin käytä pannulla.

Kookosmaidon voit lisätä loppuvaiheessa ja koristella vielä tuoreyrteillä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 402 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 207g168kcal3.3g34.9g0.1g6.2g
Lanttu 104g30kcal1g4.8g0.3g1.9g
Broilerin ohutlieke (maustamaton) (Rainbow), annos 430g249g237kcal49.8g0g4.2g0g
Sipuli (kuorittu)42g11kcal0.5g2g0.1g0.7g
Rypsiöljy Luomu Virgino (Kankaisten Öljykasvit oy), annos 21g12g103kcal0g0g11.7g0g
Kara kookosmaito (Kara), annos 100g104g176kcal1.7g2.2g17.6g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g15g17kcal0.4g0.9g1.3g0.2g
Vesimelooni tuore ilman kuoria (-), annos 1g519g130kcal4.7g21.3g2.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1744kcal122.8g132.2g76.4g18g
Valittu annoskoko1250g872kcal61.4g66.1g38.2g9g
Annoskoko puolitettuna625g436kcal30.7g33.1g19.1g4.5g
Arvot/100g100g70kcal4.9g5.3g3.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=326543