Maella borssikeitto

Pese ja kuori juurekset.

Leikkaa ohuiksi suikaleiksi käsin tai monitoimikoneessa.

Suikaloi myös valkokaali.

Sulata voi suurehkossa kattilassa tai padassa ja kuullota suikaloituja kasviksia hetki.

Älä ruskista.

Kaada liemi kasvisten päälle ja anna keiton hautua kannen alla vajaat 30 minuuttia.

Mausta keitto makusi mukaan rosmariinilla, timjamilla ja rakuunalla, lisää ruskistetut nakit ja hauduta vielä hetki.

Tarjoa vaahdotetun smetanan ja ruisleivän kanssa

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Maella
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 342g131kcal3.4g23.6g0.7g8.5g
Kaali, valkokaali342g72kcal4.1g11.6g0.7g7.2g
Punasipuli, kuorittu, 100g171g46kcal2.2g8.2g0.3g2.9g
Voi 22g161kcal0.3g0.1g18g0g
Kasvisliemikuutio 19g57kcal1.8g2.5g4.4g0.3g
Viinietikka 17g3.5kcal0g0.1g0g0g
Täyslihanakki savuhovi (Savuhovi), annos 100g338g1082kcal38.9g0g64.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g3106kcal101.4g92.2g176.6g37.8g
Valittu annoskoko1250g1553kcal50.7g46.1g88.3g18.9g
Annoskoko puolitettuna625g777kcal25.4g23.1g44.2g9.5g
Arvot/100g100g124kcal4.1g3.7g7.1g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=328310