Lohikeitto lohesta ei fileestä

Kokonaisesta noin kilon lohesta otetaan parhaat lihat talteen sitten ruoto, pää ja nahka erotellaan.

Laita rippeet kattilaan ja peitä ne vedellä ja mausta suolalla.

Näin tehdään liemi.

Anna kiehua 20-30 minuuttia.

Kuori sillä välin perunat ja sipuli.

Pilko ne sopivan kokoisiksi, sipuli melko pieneksi.

Laita noin 2,5 litraa vettä toiseen kattilaan perunat, lohipalat, sipuli ja keittojuures sinne.

Samoin tilli.

Siivilöi kalaliemi kattilaan.

Erottele ruodoista lihat.

Maista tarviiko lisätä mausteita.

Kun perunat ovat kypsiä lisää ruodoista eroteltu kala ja kerma kattilaan.

Anna muhia vielä 30 minuuttia hiljaisella lämmöllä.

Sitten kun tuntuu tarjoile.

Parempaa se on sitten lämmitettynä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 511 grammaa

Lidedeli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 611g0kcal0g0g0g0g
Kirjolohi kokonainen, keskiarvo 204g219kcal22.2g0g14.6g0g
Peruna, vanha, kuorittu 265g202kcal5g41.1g0.5g2.6g
Suola, annos 3g6.1g0kcal0g0g0g0g
Tilli mauste0.6g0.1kcal0g0g0g0g
Ruokakerma, Pirkka 10%82g98kcal2.4g3.7g8.2g0g
Keittojuures, Pirkka82g20kcal0.8g3.7g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1078kcal60.8g97g47g5.2g
Valittu annoskoko1250g539kcal30.4g48.5g23.5g2.6g
Annoskoko puolitettuna625g270kcal15.2g24.3g11.8g1.3g
Arvot/100g100g43kcal2.4g3.9g1.9g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=332802