3 juuston kukkakaali-perunamuusi

800 g kukkakaalia
250 g jauhoista perunaa
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
2 dl Valion 3 juuston ruokakermaa (10%)
1 tl aromisuolaa
1 rkl kuivattua persiljaa

Kuori perunat ja siivuta n. 1 cm paksuksi siivuksi.

Lado perunat höyrykeittimeen.

Pilko kukkakaali pienemiksi nupuiksi, lisää perunoiden päälle, ripottele päälle 1 tl suolaa.

Keitä höyryritilässä kunnes ovat kypsiä.

Survo kukkakaali-peruna seos hieman karkeaksi, lisää aromisuola, jauhettu valkopippuri ja kuivattu persilja sekä 3 juuston kerma.

Sekoita tasaiseksi massaksi.

Tarjoa vaikkapa lämminsavulohen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 252 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 792g189kcal14.3g17.3g2.4g18.1g
Peruna, uusi, keitetty, suolaa 248g192kcal4.2g39.7g0.5g2.5g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g198g238kcal6.7g7.1g19.8g0g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri, annos 1g1g0kcal0g0g0g0g
Aromisuola (5g)3g1.7kcal0g0.3g0g0.1g
Persilja5g0.6kcal0.1g0.1g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1241kcal50.6g129g45.4g42.2g
Valittu annoskoko1250g621kcal25.3g64.5g22.7g21.1g
Annoskoko puolitettuna625g310kcal12.7g32.3g11.4g10.6g
Arvot/100g100g50kcal2g5.2g1.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=335508