Pohjoisafrikkalainen linssipata

Soul Kitchen blogista napattu ohje.

Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin 400g tölkki tomaattimurskaa + 2rkl chilikastiketta, korvasin sen valmiiksi maustetulla chili-tomaattimurskalla.

Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin oliiviöljyä paistamiseen, vaihdoin sen rypsiöljyyn.

Muuten ohje on sama.

Pilko sipulit, porkkanat ja chili.

Kuumenna öljy uuninkestävässä padassa.

Kuullota kasviksia öljyssä viitisen minuuttia.

Lisää mausteet, tomaattimurska, linssit ja kasvisliemi.

Laita pata uuniin 180 asteeseen. 20 minuutin jälkeen lisää kikherneet ja hauduta sitten pata kypsäksi.

Kokonaisaika on 40 - 60 minuuttia riippuen porkkanoiden koosta, ne saavat jäädä vähän napakoiksi.

Tarjoile korianterisilpun ja ranskankerman tai turkkilaisen jugurtin kanssa.

Etenkin jos pata tuntuu liian tuliselta, pieni ranskankerma/jugurttinokare lieventää makua.

Lisukkeena voit tarjota myös riisiä tai hyvää maalaisleipää mutta pata maistuu tällaisenaankin.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 444 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 19g168kcal0g0g19g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g211g59kcal1.3g12.6g0.4g5.3g
Sipuli (kuorittu)141g38kcal1.8g6.8g0.3g2.4g
Valkosipuli 11g12kcal0.9g1.8g0.1g0.2g
Chili paprika punainen7g2.8kcal0.1g0.6g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.8g5.5kcal0.2g1.1g0.1g0.5g
Kanelitanko (Söderman), annos 11g7.7g47kcal0.5g4.5g2.7g0g
Tomaattimurska, chilillä maustettu, Rainbow (370g)261g91kcal2.6g18g1.3g3.6g
Punainen linssi luomu (Urtekram), annos 100g99g355kcal26.6g51.3g2.9g8.9g
Vesi352g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g20g24kcal0.5g1.2g1.8g0.3g
Luomu kikherneet (Gogreen), annos 170g120g150kcal9.6g16.8g2.4g12g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1905kcal88.2g229.4g62g66.4g
Valittu annoskoko1250g952kcal44.1g114.7g31g33.2g
Annoskoko puolitettuna625g476kcal22.1g57.4g15.5g16.6g
Arvot/100g100g76kcal3.5g9.2g2.5g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=336076