Eevan laskiaispullat

Ota jauhot, hiiva ja kananmunat sekä öljy hyvissä ajoin huoneen lämpöön.

Tasaisen lämpimistä aineksista tulee hyvä pulla.

Lämmitä maito mikrossa tai kattilassa kädenlämpöiseksi.

Murenna joukkoon hiiva ja vatkaa mukaan yksi muna, sokeri ja kardemumma.

Ala lisätä jauhoja koko ajan vatkaten.

Taikinan alkaessa olla paksumpaa voit käyttää konetta taikinakoukuilla tai vaivata käsin.

Loppuvaiheessa lisää öljy pienissä erissä.

Vaivaa taikina tassaiseksi.

Kohota taikina liinan alla lämpimässä, vedottomassa paikassa noin kaksinkertaiseksi (puolisen tuntia).

Laita uusi lämpenemään 200 asteeseen.

Leivo taikinasta 16 pyöreää pullaa.

Kohota niitä hetki liinan alla pellillä, voitele kananmunalla ja ripottele päälle hiukan raesokeria tai mantelilastuja.

Paista uunissa noin 10-12 minuuttia kauniin ruskeiksi.

Anna pullien jäähtyä.

Vatkaa Flora vispi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.

Leikkaa jäähtyneet pullat kahtia, täytä reilulla ruokalusikallisella mansikkahilloa ja vispikermaa.

Nam!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 168 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 232g106kcal7g11.1g3.5g0g
Sokeri 60g245kcal0g60.2g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g2.3g7.2kcal0.3g1.4g0.2g0.6g
Rypsiöljy 56g492kcal0g0g55.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 422g1448kcal43g295.5g5.1g14.8g
Hiiva, 50g23g14kcal3g0.3g0.1g0g
Flora vispi 20%232g510kcal7g11.6g46.4g0g
Mansikkahillo (annos 1 rkl 17 g)148g284kcal0.9g69g0.1g1.3g
Kananmuna 50g(kpl)46g58kcal5.1g0.1g4.2g0g
Mantelilastu (Rainbow), annos 100g14g84kcal2.9g1g7.7g0g
Rapea raesokeri (Dan sukker), annos 20g14g56kcal0g13.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g6607kcal138.4g928.2g246g33.4g
Valittu annoskoko1250g3303kcal69.2g464.1g123g16.7g
Annoskoko puolitettuna625g1652kcal34.6g232.1g61.5g8.4g
Arvot/100g100g264kcal5.5g37.1g9.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=337350