Gluteenittomat porkkanasämpylät

Kuori porkkanat
Raasta tai mörssää tehosekoittimella, itseä laiskotti.

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.

Sulata voi.
Sekoita hiiva pariin desiä jauhoja.

heitä perään maidot, rasvat ja porkkanat.

Ja perunakuidut.

Ja pellavarouheet.

Sitte vaan lapa koneeseen eli handu taikinaan ja vaivaamaan.

Loput jauhot hitaasti lisäillen.

Jätä kohoamaan kaksinkertaiseksi.

Vaivaa vielä vähän.

Pyöritä sämbyllsönit ja anna niidenkin kohota vielä hetki.

Voitele munalla.

Paista 225C 15minsaa.

Syö!!!

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Hannuzka79

Hannuzka79 sanoi...

Ei se kohoa kaksinkertaiseksi, ei sitten millän..

keskiviikko 20.02.2013 klo 21:24

Hannuzka79 sanoi...

Ä+

keskiviikko 20.02.2013 klo 21:24

AineksetMääräEnergiaPHRK
Gluteeniton karkea jauhoseos (Semper), annos 500g517g1601kcal12.9g387.4g2.6g38.7g
Maito, Kevyt310g143kcal9.9g14.9g4.6g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g207g58kcal1.2g12.3g0.4g5.2g
Pellavarouhe, Risetti, 1rkl = 8g26g125kcal6.3g8.6g7.4g7.3g
Perunakuitu jauheena (Semper), annos 100g155g116kcal7.7g18.6g0.8g108.5g
Voi 29g210kcal0.3g0.1g23.5g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g5.7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g4505kcal76.6g883.8g78.6g319.4g
Valittu annoskoko1250g2252kcal38.3g441.9g39.3g159.7g
Annoskoko puolitettuna625g1126kcal19.2g221g19.7g79.9g
Arvot/100g100g180kcal3.1g35.4g3.1g12.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=340488