Fetainen punajuurikeitto

Pilko esikeitetyt punajuuret ja kuori ja pilko perunat.

Kuori ja hienonna sipuli.

Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipulit.

Lisää punajuuret ja perunat ja anna niiden pehmitä hetken.

Lisää vesi, liemikuutiot ja viinietikka (tai sitruunamehu).

Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20-30 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä.

Mausta keitto ja lisää halutessasi joukkoon ranskankermaa n. 150 g.

Soseuta sauvasekoittimella.

Hienonna fetajuusto haarukalla ja sekoita joukkoon tai lisää fetapalat keittoon ennen soseuttamista.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 385 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri vakuumi 450g (El campo), annos 100g292g91kcal2.7g21.1g0.4g0g
Peruna, keskikokoinen 60g130g78kcal1.9g16.9g0.1g1.2g
Sipuli (kuorittu)65g18kcal0.8g3.1g0.1g1.1g
Oliiviöljy 18g155kcal0g0g17.5g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g18g22kcal0.5g1.1g1.6g0.3g
Valkoviinietikka (Rajamäen)10g1.9kcal0g0.6g0g0g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Timjami, annos 3g1.9g4.1kcal0.2g0.5g0.1g0.7g
Mustapippuri, annos 1g0.6g1.5kcal0.1g0.2g0g0g
Feta, apetina classic (Arla), annos 100g65g169kcal9.7g0.1g14.3g0g
Vesi649g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1078kcal31.8g87.2g68.2g6.6g
Valittu annoskoko1250g539kcal15.9g43.6g34.1g3.3g
Annoskoko puolitettuna625g270kcal8g21.8g17.1g1.7g
Arvot/100g100g43kcal1.3g3.5g2.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=340850