Keftedes

500 g lampaan- tai naudanjauhelihaa
2 rkl oliiviöljyä
2 kuutioitua sipulia
reilu desi korppujauhoja
1-2 rkl minttua
1½ dl punaviiniä
1 muna
suolaa
pippuria

Paistamiseen:
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl jauhoja
4 rkl viiniä

Kaada viini korppujauhojen päälle ja anna vetäytyä n. 10 min. Purista ylimääräinen neste pois.

Hauduta sipulia öljyssä, kunne se pehmenee.

Sekoita kaikki ainekset hyvin.

Muotoile taikinasta (pieniä) lihapullia, jauhota ne ja paista pannulla oliiviöljyssä.

Pirskottele paiston loppuvaiheessa vielä viiniä lihapullien päälle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Lilli91

Lilli91 sanoi...

Minttua kannattaa laittaa ihan rohkeasti, itse laitoin 1 rkl eikä maistunut kyllä yhtään.

keskiviikko 27.02.2013 klo 19:05

AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha575g955kcal109.2g0g57.5g0g
Sipuli (kuorittu)230g62kcal3g11g0.5g3.9g
Minttu, tuore (-), annos 1g1.2g0.5kcal0g0.1g0g0.1g
Punaviini 230g162kcal0.7g0.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 69g98kcal8.6g0.2g7.1g0g
Suola, annos 3g1.2g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 63g559kcal0g0g63.2g0g
Korppujauho 81g295kcal8.4g60.3g0.8g4.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g4263kcal259.8g144.2g258.2g16.6g
Valittu annoskoko1250g2132kcal129.9g72.1g129.1g8.3g
Annoskoko puolitettuna625g1066kcal65g36.1g64.6g4.2g
Arvot/100g100g171kcal10.4g5.8g10.3g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=342489