Juhlaporokeitto

Valmistus
Ruskista käristys ja hauduta sitä lihaliemessä vajaa tunti.

Lisää kuutioidut perunat ja kasvissuikaleet ja keitä kypsäksi.

Ole tarkkana että perunat ovat varmasti pehmeitä keskeltäkin (perunat voi myös keittää erikseen ja lisätä kypsinä).

Kuumenna ruokakerma toisessa kattilassa varovasti ja lisää juusto pieninä kuutioina.

Anna juuston sulaa kermaan.

ÄLÄ ANNA KIEHUA! Kaada kerma-juusto keittoon ja anna hiljalleen hautua mutta ÄLÄ LAITA KANTTA PÄÄLLE ETTEI JUOKSUTU.

Bon appetit, toivoo Paula Korpela 23-11-2006

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 692 grammaa

Tkonu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma, Valio Hyla 15%181g289kcal4.9g4.9g27.1g0g
Poronkäristys (Kylmänen)202g273kcal40.5g0.2g12.1g0g
Voi, 1 tl, 5 g18g132kcal0.2g0.2g14.5g0g
Juuressuikale (Pirkka), annos 280g101g25kcal1g5g0.2g2.5g
Peruna, keskikokoinen 60g289g173kcal4.3g37.6g0.3g2.6g
Koskenlaskija viherpippurisulatejuusto90g253kcal17.2g0g19.9g0g
Lihaliemikuutio (knorr) (Knorr), annos 10g7.2g19kcal0.9g0.1g1.6g0g
Vesi361g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g2329kcal138g96g151.4g10.2g
Valittu annoskoko1250g1164kcal69g48g75.7g5.1g
Annoskoko puolitettuna625g582kcal34.5g24g37.9g2.6g
Arvot/100g100g93kcal5.5g3.8g6.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=348763