Jänispata

- Jänis kiehautetaan suolavedessä lähes kypsäksi ja poistetaan pintaan kohoavaa rasvaa, verta jne.

- Jänis pilkotaan sopiviksi paloiksi ja ruskistetaan padassa (riistaruokakokki sanoo, että voissa!)

- Porkkkana ja sipuli pilkotaan ja sekaan.

-Vesi ja mausteet ja olut ja jaloviintä perään, sekä liemikuutiot.

Heitä pippuria perään.

- Uunissa 200 - 175 asteessa 2,5 h - 5 h.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Mitukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jänis 344g447kcal72.6g0g17.2g0g
Vesi688g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g41g12kcal0.2g2.5g0.1g1g
Sipuli (kuorittu)34g9kcal0.4g1.7g0.1g0.6g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g19g17kcal0.6g0.7g1.3g0.1g
Suola, annos 3g2.1g0kcal0g0g0g0g
Voi 4.8g35kcal0.1g0g3.9g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 113g48kcal0.4g4.7g0g0g
Jaloviina 40% (Alko), annos 30g3.4g7.9kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1153kcal148.6g19.2g45.2g3.4g
Valittu annoskoko1250g577kcal74.3g9.6g22.6g1.7g
Annoskoko puolitettuna625g288kcal37.2g4.8g11.3g0.9g
Arvot/100g100g46kcal5.9g0.8g1.8g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=361291