Kevyt raparperipiirakka

Vispaa kananmuna ja sokeri kevyesti.

Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma, lisää taikinaan yhdessä piimän kera.

Sekoita joukkoon sulatettu margariini.

Leikkaa leivinpaperista piirakkavuokaan sopiva pyöreä pala ja kaada taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle hieman vehnäjauhoja ja taputtele kevyesti vuoan reunoille asti.

Levitä raparperipalat piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili, sokerit ja kananmuna keskenään ja kaada vuokaan raparperien päälle.

Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alatasolla n. 35-40 min, kunnes
piirakka on kullanruskea ja kypsä myös pohjasta.

Jäähdytä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Keidii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale, luomu (Pirkka)215g751kcal30g120.2g14.8g23.6g
Vehnäjauho puolikarkea 105g359kcal10.7g73.2g1.3g3.7g
Ruisjauho kokojyväjauho 30g90kcal2.6g16.3g0.6g4.1g
Flora margariini 60, annos 10g54g290kcal0.1g0.2g32.2g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 107g32kcal3.1g3.9g0.1g0g
Leivinjauhe 7.5g13kcal0.4g2.8g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu64g81kcal7.1g0.2g5.8g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g5.4g17kcal0.6g3.2g0.4g1.5g
Fariinisokeri107g436kcal0g107.2g0g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)215g140kcal6.9g10.3g7.5g0g
Kanamuna,raaka (Kultamuna), annos 55g64g91kcal8g0.2g6.6g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g54g155kcal0.6g30g0g21.5g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g8.6g34kcal0g8.5g0g0g
Raparperi 215g72kcal1.5g11.8g0.2g3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g5122kcal143.2g776g139g114.8g
Valittu annoskoko1250g2561kcal71.6g388g69.5g57.4g
Annoskoko puolitettuna625g1280kcal35.8g194g34.8g28.7g
Arvot/100g100g205kcal5.7g31g5.6g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=363219