Sitruunainen kesäkurpitsakastike pastalle (kevyempi versio)

Valmista kastike samalla, kun kypsennät pastaa.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista raastetta muutama minuutti tai kunnes ne saavat vähän väriä.

Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Lisää herneet ja kerma.

Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti.

Lisää sitruunankuori ja -mehu ja murennettu fetajuusto.

Yhdistä valutettuun pastaan.

-Lähde: Yhteishyvä Ruoka 07/2013

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 247 grammaa

Fabriikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 506g91kcal2.8g12.7g2g3.5g
Oliiviöljy 35g313kcal0g0g35.4g0g
Suola, annos 3g7.6g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 5.1g14kcal0.6g1.9g0.2g1.3g
Herne 253g174kcal12.8g23.7g1g7.8g
Ruokakerma Valio 5%253g152kcal3g7.1g12.7g0g
Fetajuusto 3% (Arla apetina), annos 200g190g190kcal34.2g0.4g5.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1870kcal106.8g91.6g114g25.2g
Valittu annoskoko1250g935kcal53.4g45.8g57g12.6g
Annoskoko puolitettuna625g467kcal26.7g22.9g28.5g6.3g
Arvot/100g100g75kcal4.3g3.7g4.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368328