Kukkakaalipyre

Keitä kukkakaali suolaisessa vedessä pehmeähköksi.

Posta vesi , mutta ota siitä talteen noin puolidesiä myöhemmin lisättäväksi.

Muusaa kukkakaalit sauvasekoittimella vähän, lisää voi, ja jatkaa muusaamista, lisää kerma, valkoviinietikka ja valkopippuri.

Lisää välillä keitinlientä tee hieman perunamusia notkempaa, lisää juustoraaste ja muusaa vielä hetki.

Maista vielä suola ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 407 grammaa

Punahattu60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 512g122kcal9.2g11.2g1.5g11.7g
Vesi, vesijohtovesi 512g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka, condimento delicato bianco (Bertolli), annos 100g5.1g5.2kcal0g1.1g0g0g
Kerma, Kuohukerma, 0,5 dl102g366kcal2g3.1g38.9g0g
Valkopippuri 1g2.9kcal0.1g0.4g0g0.3g
Juustoraaste, x-tra, 23 % rasvaa102g307kcal23.5g0g23.5g0g
Voi, 1 tl, 5 g15g112kcal0.2g0.2g12.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1830kcal70g32g152.4g24g
Valittu annoskoko1250g915kcal35g16g76.2g12g
Annoskoko puolitettuna625g457kcal17.5g8g38.1g6g
Arvot/100g100g73kcal2.8g1.3g6.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=370130