Lihamureke

Sekoita ruokakerma ja korppujauhot kulhossa.

Anna turvota noin 5 minuuttia.

Vaihe 2
Kuori ja hienonna sipuli.

Kuullota sipuli rasvassa.

Vaihe 3
Lisää korppujauhoseokseen hieman jäähtynyt sipuli, jauheliha, muna ja mausteet: 1 tl suolaa, 1 tl oreganoa, 3/4 tl paprikajauhetta, 1/4 tl mustapippuria tai mauste- tai valkopippuria.

Sekoita tasaiseksi.

Vaihe 4
Muotoile taikina murekkeeksi uunipellille leivinpaperin päälle.

Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

Tarjoa lihamureke esimerkiksi sinihomejuustoperunoiden tai perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 194 grammaa

Anjas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan paistijauheliha, Pirkka646g1085kcal129.2g0g64.6g0g
Ruokakerma, Pirkka 10%162g194kcal4.7g7.3g16.1g0g
Korppujauho (Pirkka)81g289kcal11.3g56.5g1.8g4g
Sipuli (kuorittu)242g65kcal3.1g11.6g0.5g4.1g
Rypsiöljy 23g200kcal0g0g22.6g0g
Kananmuna, Kokki Kultamuna 58g/kpl97g127kcal12.6g0.5g8.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g3921kcal321.8g151.8g227.8g16.2g
Valittu annoskoko1250g1960kcal160.9g75.9g113.9g8.1g
Annoskoko puolitettuna625g980kcal80.5g38g57g4.1g
Arvot/100g100g157kcal12.9g6.1g9.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=370949