Kevyempi sitruunajuustokakku

Pohja:
400g gluteenittomia digestivekeksejä (esimerkkinä Semperin kauradigestivet)
100g Keijun tummansinistä margariinia (maidoton, vegaaninen)

Täyte:
300g pehmeää tofua
5dl Alpro Airy & Creamy -soijavispiä (kaksi purkkia)
2 sitruunaa
4-8 rkl tomusokeria, oman maun mukaan
4 tl vaniljasokeria

Lisäksi vadelmia tai muita marjoja soseena.

Murskaa keksit ja yhdistä ne sulaan margariiniin, sekoita hyvin.

Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (26cm) pohjalle tiiviisti.

Raasta sitruunoista kuori ja purista mehut.

Surauta tehosekoittimessa kaikki täytteen ainekset, kaada pohjan päälle ja peitä kannella tai foliolla.

Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia, jähmeämmän olomuodon saadaksesi pidempään.

Voit tarjoilla lisänä vaikkapa soseutettuja vadelmia tai muiden marjoja, ikään kuin kastikkeena.

(Reseptin kaloreihin laskettu 200g vadelmia.)

Kakku on vegaaninen ja pohjaan tulevista kekseistä riippuen myös mahdollisesti gluteeniton.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Nipanapa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tofu, pehmeä (oy soya ab)228g125kcal12.3g6.2g5.7g0g
Alpro airy & creamy (Alpro), annos 100g380g1056kcal3.8g96.8g36.5g0.8g
Tomusokeri 1dl=60g23g91kcal0g22.8g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g12g49kcal0g12g0g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml76g16kcal6.2g0g0.2g0.1g
Kauradigestive (Semper), annos 8g304g1428kcal12.2g206.6g60.8g0g
Margariini 60%, keiju normaalisuolainen 76g403kcal0.2g0.4g45.6g0g
Vadelma 152g62kcal1.5g6.2g1.2g5.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g6459kcal72.4g702g300g13g
Valittu annoskoko1250g3230kcal36.2g351g150g6.5g
Annoskoko puolitettuna625g1615kcal18.1g175.5g75g3.3g
Arvot/100g100g258kcal2.9g28.1g12g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=371104