Kahden kaalin pastakastike

Ainekset

2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
800 g kaalia hienonnettuna esim.

savoijinkaalia ja lehtikaalia
½ sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
3 dl kasvislientä
3 dl kolmen juuston kermaa
100 g rouhittuja ja paahdettuja hasselpähkinöitä
400 g spaghettia
tarjolle lisäksi parmesaania

Valmistusohjeet

Pilko sipulit ja valkosipulit.

Kuullota niitä korkeareunaisessa
kasarissa noin 10 minuuttia.

Lisää hienonnetut kaalit.

Jos
käytät lehtikaalia, ruodi se ensin ennen hienontamista.

Anna kaalien hautua kasarissa kannen alla miedolla lämmöllä noin 25 min. Lisää sitruunamehu, suolaa ja pippuria.

Sekoita hyvin.

Lisää loput aineet ja hauduta vielä noin 10 minuuttia.

Tarjoile keitetyn pastan ja parmesaanijuuston kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Samson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)107g29kcal1.4g5.1g0.2g1.8g
Valkosipuli 21g23kcal1.7g3.5g0.1g0.4g
Oliiviöljy 21g188kcal0g0g21.3g0g
Lehtikaali 213g85kcal7.3g8.7g1.3g4.3g
Kaali, valkokaali355g75kcal4.3g12.1g0.7g7.5g
Sitruunamehu, laimentamaton36g7.5kcal0.1g0.6g0g0g
Kasvisliemivalmiste, Kania (1 kuutio/5dl vettä) Kypsennetty (Valmistuttaja lidl), annos 250g213g13kcal0.4g0.9g0.9g0g
Kolmen juuston ruokakerma (Valio), annos 250g213g256kcal7.2g7.7g21.3g0g
Hasselpähkinä 71g457kcal10g2.4g43.3g12.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g2267kcal64.8g82g178.2g52.8g
Valittu annoskoko1250g1133kcal32.4g41g89.1g26.4g
Annoskoko puolitettuna625g567kcal16.2g20.5g44.6g13.2g
Arvot/100g100g91kcal2.6g3.3g7.1g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=380400