Porkkanakeitto

Keitä kuoritut perunat ja porkkanat sekä valkosipuli suolatussa vedessä.

Kaada vesi talteen ja soseuta kasvikset.

Lisää maitoa ja vettä sopivasti.

Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Lisää varovasti rakuunaa ja muskottipähkinää makusi mukaan, ne ovat vahvoja mausteita!
Lisää pussillinen herneitä ja kiehauta.

Tarjoile raejuuston ja murennetun näkkileivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 514 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 243g185kcal4.6g37.7g0.5g2.4g
Porkkana 243g80kcal1.5g13.5g0.5g6.2g
Vesi325g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2.4g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 10g86kcal0g0g9.7g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen162g54kcal5.4g7.9g0g0g
Herneet, pakaste, 0,5 pss162g86kcal9.2g8.6g0.8g5g
Arkirae (Valio), annos 100g81g57kcal9.7g2.8g0.8g0g
Näkkileipä, Vaasan maukas19g58kcal1.9g11.6g0.4g3.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.4g2.5kcal0.2g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1215kcal65g165g25.4g34g
Valittu annoskoko1250g608kcal32.5g82.5g12.7g17g
Annoskoko puolitettuna625g304kcal16.3g41.3g6.4g8.5g
Arvot/100g100g49kcal2.6g6.6g1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=381369