Jauhelihakeitto (isolle porukalle)

Kuori ja pilko perunat, laita perunat keittymään runsaaseen veteen.

Anna perunoiden keittyä ennen kuin lisäät keittojuurekset.

Lisää keitinveteen suolaa ja maun mukaan pippuria tai liemikuutio.

Tässä vaiheessa viimeistään keittojuurekset.

Paista jauheliha tilkassa öljyä, mausta reippaasti: chili, garam masala, suola, pippuri ja muita mausteita.

Lisää jauheliha kun vesi kiehuu uudestaan.

Anna kiehua n. 4-5min, maista liemen maku.

Lisää tarvittaessa mausteita.

Anna jäähtyä hetki ja nauti esim.

ruisleivän kera.

Jatkojalosta huomenna tomaattipyreellä.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 337 grammaa

Fester
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha 9,5% 400 g (Atria), annos 400g198g326kcal39.6g0g18.8g0g
Peruna, vanha, kuorittu 334g254kcal6.3g51.7g0.7g3.3g
Isot keittojuurekset (Rainbow), annos 450g223g45kcal2.2g6.7g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.2g11kcal0g0g1.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 495g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1272kcal96.2g116.8g41.4g6.6g
Valittu annoskoko1250g636kcal48.1g58.4g20.7g3.3g
Annoskoko puolitettuna625g318kcal24.1g29.2g10.4g1.7g
Arvot/100g100g51kcal3.8g4.7g1.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=381506