Pestopasta

- 280 g pastaa, esim.

tagliatelle
- 400 g broilerin fileesuikaleita

Pesto:
- 2-3 valkosipulin kynttä
- 1 ruukku basilikaa
- 1 dl raastettua parmesania
- 1 dl pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria

Peston valmistus:
- Kuori valkosipulit.

- Nypi basilika, leikkele saksilla pieneksi.

- Laita valkosipuli (voi puristaa valmiiksi), basilika ja siemenet monitoimikoneeseen tms. Sekoita.

- Lisää parmesan.

- Sekoita kunnes kaikki on soseena.

- Lisää öljy ohuena vanana.

- Mausta pesto suolalla ja pippurilla.

- Keitä pasta kevyesti suolatussa vedessä.

- Sekoita pesto hyvin valutettuun pastaan.

- Sekaan voi halutessaan ruskistaa esim.

broileria.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Ankkuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g12g13kcal1g2g0.1g0.2g
Basilika, tuore 18g4.8kcal0.5g0.2g0.1g0.3g
Parmesan formaggio da pasta58g267kcal23.4g0g19.3g0g
Auringonkukansiemen 58g347kcal13.4g7.4g28.9g3.5g
Oliiviöljy 105g930kcal0g0g105.2g0g
Suola, annos 3g3.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.2g3.3kcal0.1g0.4g0g0.3g
Pasta/spagetti keskiarvo, keitetty526g736kcal27.1g147.1g3.6g17.9g
Broileri, rintafilee, nahaton 468g501kcal108g0g7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g5605kcal347g314.2g328.4g44.4g
Valittu annoskoko1250g2802kcal173.5g157.1g164.2g22.2g
Annoskoko puolitettuna625g1401kcal86.8g78.6g82.1g11.1g
Arvot/100g100g224kcal13.9g12.6g13.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=383217