Jossun helppo karjalanpaisti

Käytin oikeasti tässä herra Snellmanin Aito karjalanpaistilihaa, mutta käy mikä tahansa muukin karjalanpaistiliha ohjeeseen.

Olin hankkinut patajuureksia ja nyt kokeilin niitä kun muistin niiden olemassaolon.

Muutenhan karjalanpaisti on älyttömän helppo kenen tahansa tehdä, jopa tumpelommankin.

Lihat laitetaan pataan, vettä niin paljon että lähes lihat peittyvät.

Laitoin sitten päälle patajuurekset, ne olivat jonkin verran paakkuuntuneet jäästä joten pyrin rikkomaan ne tasaisemmin sekaan.

Koska rakastan sipulia, heitin sekaan myös sipulikuutioita pakkasesta.

Laitoin n. 175 asteeseen uunin keskiosaan 3 tunniksi.

Hyvää ja mureata tuli, vaikkei nämä ole parhaita paloja kuulemma, lihatiskiltä saa paremmat ja vähän halvemmat.

Mutta älyn helppo tämä oli tehdä ja hyvää tuli, sekä kasvispitoisempaa.

Laakerinlehden saa laittaa myös jos tykkää.

Itse en ole tottunut sitä käyttämään.

Liha-annos oli pienehkö, mutta sinkulle riittävä muutaman päivän annos.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 239 grammaa

Tottuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Karjalanpaisti 500g (Hk), annos 500g655g1113kcal130.9g0g65.4g0g
Patajuurekset 2013 (Apetit), annos 400g524g157kcal4.7g25.1g1g12.6g
Sipulikuutiot, pakaste (Rainbow), annos 50g65g15kcal0.7g2.5g0.1g0g
Suola, annos 3g3.9g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 2.6g7.3kcal0.3g1g0.1g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g2584kcal273.2g57.2g133.2g26.6g
Valittu annoskoko1250g1292kcal136.6g28.6g66.6g13.3g
Annoskoko puolitettuna625g646kcal68.3g14.3g33.3g6.7g
Arvot/100g100g103kcal10.9g2.3g5.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=384283