Pehmeät tacot

Pehmeät tacot

3 dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
2 rkl öljyä
7-8 dl (durum) vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa

Mittaa kädenlämpöinen vesi kulhoon ja sekoita hiiva joukkoon.

Lisää öljy ja suola sekä jauhot pikkuhiljaa sekoittaen.

Peitä kulho ja anna taikinan kohota puoli tuntia.

Jaa taikina 12 osaan ja painele tai kauli palat jauhojen avulla noin puolen sentin paksuisiksi pyöreiksi lätyiksi.

Paista taco-kuoria kuumalla, kuivalla paistinpannulla puolisen minuuttia per puoli.

Kasaa valmiit kuoret liinan alle, jotta ne pysyvät lämpimänä.

Jos valmistat tacot etukäteen, lämmitä ne kostealla pyyhkeellä suojattuna 120-asteisessa uunissa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 100 grammaa

Jerpula
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 469g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g17g62kcal7.7g6.9g1g0g
Rypsiöljy 44g387kcal0g0g43.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 712g2442kcal72.5g498.3g8.5g24.9g
Suola, annos 3g7.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g5784kcal160.4g1010.4g106.6g49.8g
Valittu annoskoko1250g2892kcal80.2g505.2g53.3g24.9g
Annoskoko puolitettuna625g1446kcal40.1g252.6g26.7g12.5g
Arvot/100g100g231kcal6.4g40.4g4.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=387189