Perunasosekeitto

Perunat keitetään vähässä vedessä, joka otetaan talteen.

Soseuta perunat ja lisää vesi ja maito(kerma) vähitellen.

Keitto kiehautetaan ja maustetaan suolalla (ja yrttimausteilla, esim.

meiramilla).

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen497g164kcal16.4g24.3g0g0g
Vesi119g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)60g16kcal0.8g2.9g0.1g1g
Ruoka 5%, rypsiöljystä (Valio), annos 250g124g99kcal1.9g8.3g6.2g0g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Peruna, vanha, kuorittu 447g340kcal8.4g69.3g0.9g4.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1240kcal55g209.6g14.4g11g
Valittu annoskoko1250g620kcal27.5g104.8g7.2g5.5g
Annoskoko puolitettuna625g310kcal13.8g52.4g3.6g2.8g
Arvot/100g100g50kcal2.2g8.4g0.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=387324