Jauheliha-punajuurilaatikko

1. Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia.

Kuori punajuuret ja raasta ne hienolla raastinterällä.

Kuori ja hienonna sipuli.

2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan.

Lisää sipulikuutiot ja anna niiden pehmentyä.

Mausta jauhelihaseos lihaliemikuutiolla, basilikalla, suolalla ja pippurilla.

3. Sekoita punajuuriraasteen joukkoon esikeitetyt riisit vesineen.

Kaada punajuuririisiseosta ja jauhelihaseosta kerroksittain voideltuun, laakeaan uunivuokaan.

4. Sekoita maito ja munat keskenään ja kaada seos vuokaan.

Paista 200 asteessa noin tunti.

Tarjoa raikkaan salaatin ja ruisleivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 556 grammaa

Maijakoi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tumma puuroriisi (Risella), annos 100g38g130kcal2.9g27.9g0.8g1.1g
Vesi, vesijohtovesi 225g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g2.2g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 450g173kcal4.5g31g0.9g11.2g
Sipuli (kuorittu)68g18kcal0.9g3.2g0.1g1.1g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g180g306kcal36g0g18g0g
Basilika, tuore 5.8g1.6kcal0.2g0.1g0g0.1g
Lihaliemikuutio Maggi4.9g14kcal0.4g0.3g1.1g0g
Plus rasvaton maito (Valio), annos 1000g225g90kcal11.2g11g0g0g
Kananmuna kuoreton 50g71kcal6.2g0.1g5.1g0g
Mustapippuri 2.2g6.3kcal0.2g0.9g0.1g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1619kcal125g149g52.2g28.2g
Valittu annoskoko1250g810kcal62.5g74.5g26.1g14.1g
Annoskoko puolitettuna625g405kcal31.3g37.3g13.1g7.1g
Arvot/100g100g65kcal5g6g2.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=387531