Päivin köykänen omppupulla rahkaan

Kuten pullataikinan teko, mutta tässä tiivistys:
lämmitä maito ja vesi 37'c, lisää siihen makeutusjauhe, kardemumma, suola, hiivat, kanamuna, rahka ja lopuksi jauhot vispilällä kevyesti vatkaten.

Laita pyyhkeen alle kohoamaan, ja kuori sekä pilko omput kohotusajalla.

Suihkauta vuokiin KEIJU- vuokasuihketta tarttumisen estämiseksi.

Itse laitoin näitä tällä kertaa silikonimuffisnssivuokiin (omppupalat alimmaksi) sekä silikonisiin sydänvuokiin.

Omppujen päälle voi ripotella kanelia ja makeutusjauhetta mielen mukaan.

Paista 200'c 20-30min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 54 grammaa

Stadinhelmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen233g77kcal7.7g11.4g0g0g
Vesi58g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 8.1g6.1kcal1.1g0.1g0g0.6g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g2.9g9kcal0.3g1.7g0.2g0.8g
Suola, annos 3g2.9g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)32g70kcal4.2g0.2g6g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki291g163kcal24.7g14.5g0.6g0g
Jauhoseos gluteiiniton (Semper), annos 100g291g989kcal14.5g218.1g1.5g20.4g
Omena, ulkomainen, kuorittu 332g148kcal0.6g31.2g0.3g6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g2924kcal106.2g554.4g17.2g55.6g
Valittu annoskoko1250g1462kcal53.1g277.2g8.6g27.8g
Annoskoko puolitettuna625g731kcal26.6g138.6g4.3g13.9g
Arvot/100g100g117kcal4.2g22.2g0.7g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=388273