Sadonkorjuupiiras

Valmista sadonkorjuupiiraan täyte.

Kuori ja hienonna sipulit.

Raasta kuoritut juurekset karkeaksi.

Kuullota sipulit öljyssä paistokasarissa.

Lisää joukkoon juuresraasteet ja kuullota ne käännellen.

Kaada joukkoon vesi ja kuumenna kiehuvaksi.

Hauduta seosta kannen alla 5–10 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Mausta seos haudutuksen aikana.

Anna ylimääräisen nesteen haihtua.

Lisää juustoraaste.

Tarkista maku.

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.

Sekoita nopeasti joukkoon maito ja öljy.

Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä täyte pohjan päälle.

Ripottele pinnalle juustoraaste.

Paista sadonkorjuupiirasta 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 132 grammaa

Emakko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 158g542kcal16.1g110.5g1.9g5.5g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl158g537kcal22.1g88.4g10.6g17.4g
Leivinjauhe 3.9g6.9kcal0.2g1.5g0g0g
Suola, annos 3g2g0kcal0g0g0g0g
Kevytmaito (Valio)79g36kcal2.5g3.8g1.2g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka36g313kcal0g0g35.5g0g
Sipuli (kuorittu)79g21kcal1g3.8g0.2g1.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g6.3g6.6kcal0.5g1g0g0.1g
Porkkana 197g65kcal1.2g11g0.4g5g
Palsternakka 118g75kcal0.6g14g0.5g5.3g
Sellerimuhennos 79g44kcal1.8g5.7g1.4g1.4g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka12g104kcal0g0g11.8g0g
Vesi237g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0.8g2.2kcal0.1g0.2g0.1g0.3g
Oregano, kuivattu 0.8g2.4kcal0.1g0.2g0.1g0.3g
Suola, annos 3g3.9g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.8g2.2kcal0.1g0.3g0g0.2g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g79g233kcal26g1g13.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2499g3981kcal144.6g482.8g154.2g73.6g
Valittu annoskoko1250g1990kcal72.3g241.4g77.1g36.8g
Annoskoko puolitettuna625g995kcal36.2g120.7g38.6g18.4g
Arvot/100g100g159kcal5.8g19.3g6.2g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=388323