Maailman helpoin leipä

Sekoita kuivat aineet kulhossa.

Lisää 40-asteinen vesi ja sekoita taikinaksi puuhaarukalla turhia vaivaamatta.

Taikina saa olla hieman normaalia löysempää.

Anna kohota huoneenlämmössä 16-18h.

Laita uuniin kannellinen kattila tai uunivuoka, lämmitä uuni 250 asteeseen.

Kumoa taikina kuumaan vuokaan (ei tarvitse voidella) ja paista kannen alla 30min.

Ota kansi pois ja jatka paistamista 15 min.
Kääri leipä pyyhkeeseen ja anna huilia hetken ennen syömistä.

Painosta häviää 1/4 paistamisen yhteydessä.

Leipä on todella hyvää, vanhanaikaisen makuista ja hyvin säilyvää, ei tule hiivan makuiseksi muutamassakaan päivässä.

Kova kuori ja pehmeä sydän.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 54 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 703g2411kcal71.6g491.9g8.4g24.6g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g2g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g4.6g0kcal0g0g0g0g
Vesi541g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g4823kcal143.2g983.8g16.8g49.2g
Valittu annoskoko1250g2411kcal71.6g491.9g8.4g24.6g
Annoskoko puolitettuna625g1206kcal35.8g246g4.2g12.3g
Arvot/100g100g193kcal5.7g39.4g0.7g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=391508