Appelsiini-luumukakku

Pese jaraasta appelsiinista kuorta 3 rkl.
Puserra appelsiineista mehu ja laita luumut siihen likoamaan tunniksi.

Mittaa kuivat aineet kulhoon, myös appelsiininkuoret.

Sekoita hyvin puuhaarukalla.

Valuta luumut siivilässä ja leikkaa viipaleiksi.

Lisää viipaleet jauhoseokseen.

Vatkaa munat toisessa kulhossa ja lisää piimä ja öljy vaahtoon.

Lisää kuiva-aine-luumuseos puuhaarukalla sekoittaen.

Voitele ja jauhota tilava n. 2 1/2 l. vuoka.

Kaada taikina vuokaan . Paista 150 asteessa n. 1 1/2 tuntia.

Kakku säilyy viileässä hyvin.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Ropelli65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Appelsiini, kuorineen369g114kcal1.5g23.6g0.7g5.5g
Luumu kivetön, kuivattu 156g318kcal6.6g58.8g1.3g13.4g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala125g400kcal18.8g73.8g3.3g12.5g
Vehnäjauho puolikarkea 102g349kcal10.3g71.1g1.2g3.6g
Ruokasooda 14g0kcal0g0g0g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g50g300kcal12g3.3g27g0g
Ruokosokeri188g764kcal0g187.3g0g0g
Neilikka, annos 4g3.1g11kcal0.1g2.5g0.1g0g
Inkivääri, kuivattu, jauhettu (Mauste), annos 22g3.1g11kcal0.3g1.8g0.2g0.4g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g3.1g11kcal0.1g2.5g0.1g0g
Piimä AB Acidophilus Valio125g66kcal4g5.6g3.1g0g
Rypsiöljy 113g995kcal0g0g112.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g6680kcal107.4g860.6g299g70.8g
Valittu annoskoko1250g3340kcal53.7g430.3g149.5g35.4g
Annoskoko puolitettuna625g1670kcal26.9g215.2g74.8g17.7g
Arvot/100g100g267kcal4.3g34.4g12g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=392082