Porsas-lanttupata

Tämä suomalainen teurastusajan ja syksyn juuressesongin perinneruoka on halpa ja helppo pataruoka, josta tulee helposti hyvinkin kasvispitoinen.

Kuullota liha omassa rasvassaan.

pilko kuorittu lanttu isohkoiksi kuutioiki, ja tee samoin porkkanoille ja perunoille sekä sipulille.

Kuullota aineksia padassa tovi ja lisää mukaan kasvisliemi ja vähän nestettä sekä maustepippureita ja (ripaus muskottia).

Hauduta pataa uunissa niin, että kasvikset alkavat likimain muusautua.

Nauti raastesalaatin kera.

Jos haluat korvaa perunat lantuilla ja porkkanoilla tai muilla juureksilla ja nauti pata keitettyjen perunoiden tai muusin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porsaan kylkisiivu (Pirkka), annos 100g285g703kcal51.2g0g54.1g0g
Lanttu 379g109kcal3.8g17.5g1.1g6.8g
Sipuli (kuorittu)66g18kcal0.9g3.2g0.1g1.1g
Porkkana 114g37kcal0.7g6.3g0.2g2.9g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 95g72kcal1.8g14.6g0.2g0.9g
Vesi285g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g27g32kcal0.7g1.6g2.4g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1942kcal118.2g86.4g116.2g24.2g
Valittu annoskoko1250g971kcal59.1g43.2g58.1g12.1g
Annoskoko puolitettuna625g486kcal29.6g21.6g29.1g6.1g
Arvot/100g100g78kcal4.7g3.5g4.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=393059