Meksikolainen salaatti

Valmista marinadi.

Kuori ja hienonna sipuli.

Sekoita yhteen sipulisilppu, salsakastike, limettimehu ja salsakastike.

Ota puolet marinadista sivuun.

Laita lihasuikaleet marinadiin, peitä kulho kelumlla ja nosta kylmään maustumaan vähintää puoleksi tunniksi.

Säädä uuni 200 asteeseen.

Voitele 4 pientä uunivuokaa öljyllä.

Voitele tortillojen toiset puolet ja ripottele chilijauhetta öljytylle pinnalle.

Painele tortillat vuokiin öljyämätön puoli vuokaa vasten ja paista uunissa 10 minuuttia ja anna jäähtyä hyvin.

Nosta lihasuikaleet marinadissa ja ruskista nopeasti öljytyssä paistinpannussa.

Säädä liesi keskilämmölle, lisää pannulle loppu marinadi; hauduta 5 minuuttia.

Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Ja salaattisuihkaleet ja liha tortillakuoriin, ripottele päälle tomaattikuttioita ja juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 328 grammaa

Jarimatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudanliha keskiarvo 428g654kcal82.7g0g36g0g
Tortilla (Santa Maria) 4 kpl143g428kcal12.1g77.1g6.4g3.1g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu (Golden Star), 13.5 g, 1 rkl12g111kcal0g0g12.4g0g
Jäävuorisalaatti, rapea95g10kcal1g0.8g0.2g1.1g
Tomaatti 238g54kcal1.3g8.2g0.7g3.3g
Juustoraaste emmental punaleima143g557kcal41.4g0g42.8g0g
Sipuli (kuorittu)48g13kcal0.6g2.3g0.1g0.8g
Salsakastike medium, thick`n´ chunky (Oldelpaso), annos 100g95g40kcal1.5g8.6g0.5g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore48g12kcal0g4.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g3759kcal281.2g202.6g198.2g16.6g
Valittu annoskoko1250g1879kcal140.6g101.3g99.1g8.3g
Annoskoko puolitettuna625g940kcal70.3g50.7g49.6g4.2g
Arvot/100g100g150kcal11.2g8.1g7.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=394760